Η παρασκευή σπιτικού popcorn είναι απλή και διασκεδαστική. Ακολούθησε αυτήν τη βασική συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό popcorn:
Υλικά:
- Καλαμποκέλαιο (popcorn kernels)
- Αλάτι
- Βούτυρο ή λάδι (προαιρετικό)
Οδηγίες:
Βάλε μια κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο καλαμποκέλαιο.
Προσθέστε 2-3 κόκκους popcorn και κλείστε το καπάκι. Περιμένετε μέχρι να ακούσετε το πρώτο σκάσιμο, που σημαίνει ότι το καλαμποκέλαιο είναι έτοιμο να ποπάρει τα υπόλοιπα.
Προσθέστε τα υπόλοιπα καλαμπόκια, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε τα να σκάσουν.
Όταν σταματήσει ο θόρυβος από το σκάσιμο, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήστε τα popcorn να ξεκουραστούν για λίγο. Αν θέλετε, προσθέστε αλάτι ή λίγο βούτυρο για γεύση.
Καλή απόλαυση του σπιτικού popcorn!