Τα νάτσος είναι ένα δημοφιλές σνακ που συνήθως σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για νάτσος που μπορείς να προετοιμάσεις στο σπίτι:
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- Λάδι για το τηγάνισμα (π.χ., ηλιέλαιο)
Οδηγίες:
Ανάμιξη της ζύμης:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε το νερό στα λίγα λίγα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Διαμόρφωση των νάτσος:
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
- Κόψτε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και διαμορφώστε τα σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε.
Ψήσιμο:
- Θερμάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
- Όταν το λάδι είναι καυτό, ψήστε τα νάτσος για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα.
- Απορροφήστε τυχόν υπερβολικό λάδι με χαρτοπετσέτες.
Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε τα νάτσος ζεστά.
- Συνοδεύστε τους με αγαπημένες σάλτσες, όπως γουακαμόλε, λιωμένο τυρί ή σάλτσα τομάτας.
Αυτή η συνταγή προσφέρει νάτσος με ελαφριά και τραγανή υφή, ενώ μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε τα υλικά και τις αναλογίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.