Skip to content

Τα νάτσος είναι ένα δημοφιλές σνακ που συνήθως σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για νάτσος που μπορείς να προετοιμάσεις στο σπίτι:

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα (π.χ., ηλιέλαιο)

Οδηγίες:

  1. Ανάμιξη της ζύμης:

    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Προσθέστε το νερό στα λίγα λίγα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Διαμόρφωση των νάτσος:

    • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
    • Κόψτε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και διαμορφώστε τα σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε.
  3. Ψήσιμο:

    • Θερμάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
    • Όταν το λάδι είναι καυτό, ψήστε τα νάτσος για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα.
    • Απορροφήστε τυχόν υπερβολικό λάδι με χαρτοπετσέτες.
  4. Σερβίρισμα:

    • Σερβίρετε τα νάτσος ζεστά.
    • Συνοδεύστε τους με αγαπημένες σάλτσες, όπως γουακαμόλε, λιωμένο τυρί ή σάλτσα τομάτας.

Αυτή η συνταγή προσφέρει νάτσος με ελαφριά και τραγανή υφή, ενώ μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε τα υλικά και τις αναλογίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner