Skip to content

Αν σας αρέσουν οι αλμυρές τάρτες εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε συνταγές για να τις φτιάξετε μόνοι σας.

Η πρώτη συνταγή είναι μία τάρτα με μανιτάρια την οποία έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star, η δεύτερη μία τάρτα με κιμά, πράσο και μανούρι διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη και η τρίτη είναι μία με καραμελωμένα κρεμμύδια την οποία ετοίμασε ο Παύλος Χάππιλος. 

Εύκολη και light συνταγή για παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού!

Τάρτα με μανιτάρια 

Υλικά της Συνταγής 

•    1 πακέτο φύλλο ζύμης για τάρτα

•    250 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)

•    1 κρεμμύδι

•    2 σκελίδες σκόρδο

•    200 γρ. τυρί κρέμα 

•    100 γρ. Κεφαλογραβιέρα

•    2 αβγά 

•    1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

•    1/4 κ.γλ. θυμάρι (προαιρετικά)

•    2 κ.σ. ελαιόλαδο

•    Πιπέρι

•    Αλάτι 

Εκτέλεση της Συνταγής

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα  και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών στη ζύμη και από πάνω το μείγμα αυγών και της κρέμας και την κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Tάρτα με κιμά, πράσο και μανούρι- Σταύρος Βαρθαλίτης 

 Υλικά για τη ζύμη

● 100 γρ. Βούτυρο

● 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

● 20 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

● 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

● 1 Αυγό

● 1 Πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

● 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

● 4 Πράσα (μόνο το λευκό μέρος τους)

● 200 γρ. Νερό

● 50 γρ. Ελαιόλαδο

● 1 Ξερό κρεμμύδι

● 1 Καρότο

● 30 γρ. Λευκό κρασί

● 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

● 3 Φέτες ζαμπόν

● 100 γραμ μανούρι 

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

● Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο στον τρίφτη.● Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το καρότο.

● Τα αφήνουμε, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

● Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

● Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σοταριστεί, για 2-3 λεπτά.

● Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

● Αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.

● Σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

● Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μανούρι.

● Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Για τη ζύμη

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.

● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

● Φοράμε γάντια, προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αρχίζουμε να τρίβουμε τα υλικά ανάμεσα στα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να ξεκολλάει η ζύμη.

● Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας για τάρτες, 26 εκ. .

● Μεταφέρουμε μέσα τα 2/3 από τη ζύμη και τη στρώνουμε ισόποσα με τα χέρια μας στη βάση της τάρτας και στα τοιχώματα, ώστε να σχηματίσουμε το γείσο.

● Αφού στρώσουμε τη ζύμη, την πατάμε ελαφρώς από πάνω σε όλη την επιφάνειά της, με τη βάση ενός ποτηριού.

● Μεταφέρουμε στη ζύμη τη γέμιση από το τηγάνι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να καλύψουμε τη βάση της.

● Τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε σε μικρά κομμάτια επάνω από τη γέμιση, ώστε να την καλύψουμε με μια στρώση.

● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.

● Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.


Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και χαλούμι



Υλικά της Συνταγής για τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια κα χαλούμι

Για την τάρτα

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

πρέζα αλάτι

150γρ κρύο βούτυρο

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

3-4 κ.σ. κρύο νερό

Για την γέμιση

λάδι

2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια

200 γρ χαλούμι

3 αυγά

 300 γρ. γιαούρτι. 

ρίγανη

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε το βούτυρο κυβάκια και το βάζουμε στο ψυγείο, στύβουμε μισό λεμόνι και το βάζουμε με 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο. Ζυγίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με τα χέρια και τρίβουμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέχρι να έχουμε υφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το νερό και διπλώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά ομογενοποιημένη  ζύμη. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά 

Στο μεταξύ βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια σε τηγάνι με λίγο λάδι και αλάτι σε μέτρια φωτιά. Κάθε10 λεπτά τα ανακατεύουμε λίγο με μια ξύλινη κουτάλα , όταν τα βλέπουμε να κολλάνε λίγο προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε, το κάνουμε αυτό μέχρι να είναι ολα χρυσαφενια μαραμένα και καραμελωμένα, περίπου 40 λεπτά.

Μετά τα 15 λεπτά βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε με πλάστη και την βάζουμε σε ταψί περίπου 26 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει, την κόβουμε γυρο γυρο και κρατάμε τα αποκόμματα, κάνουμε τρύπες με πιρούνι στην βάση, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο που εφαπτεται στην ζυμη και βαζουμε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για 5 λεπτα. Μετα την βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλα 20. Σε αυτο το σημείο θα ειναι και τα κρεμμύδια έτοιμα τα αφαιρούμε απο την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, το ίδιο κάνουμε και στην βάση της τάρτας. 

Σε αυτό το σημείο αν η τάρτα έχει κάνει τρύπες την μπαλώνουμε με τα αποκόμματα. Χτυπάμε τα αυγά το γιαούρτι το τριμμένο χαλούμι τον δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τα λίγο κρύα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλο το μίγμα στην βάση και το ψήνουμε για 35 λεπτά η μέχρι να έχει ένα ωραίο  χρώμα από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.star.gr/lifestyle/syntages/669497/syntages-gia-almyres-tartes ανήκει στο Star.gr RSS .
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner