Skip to content

Ένα μουσικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του χθες και του σήμερα…

Δυο αξιόλογοι καλλιτέχνες, με «αποσκευές» γεμάτες από μουσικές εμπειρίες και ενδιαφέρουσες συνεργασίες, ο Θάνος Μπιλάλης και η Καλλιόπη Πολένα, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα δυναμικό ντουέτο. Μετά την επιτυχημένη πορεία τους, με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα σε έντεχνο-ροκ διάθεση, ξεκινούν το μουσικό́ τους ταξίδι με το single «Κοντά́ σου», που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2017, προοίμιο για το επερχόμενο album τους, τον Ιούνιο του ίδιου έτους από την Final Touch. Τα τραγούδια τους υπογράφουν οι ίδιοι, αλλά και επώνυμοι συνθέτες και στιχουργοί, που έγιναν συνοδοιπόροι στο μουσικό τους ταξίδι.

Aνανεωμένοι σκηνικά και ρεπερτoριακά, έχοντας πλαισιώσει την μπάντα τους με σημαντικούς μουσικούς, το συγκρότημα των “Karmica”  θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο των σπουδαιότερων τραγουδιών της τελευταίας τριαντακονταετίας αλλά και θα μας ξεναγήσει στα τραγούδια της πρόσφατης δισκογραφικής δουλειάς  το Σάββατο 22/12/18 στο Bar-Restaurant «Ψιψίνα» στου Ψυρρή.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “KARMICA”

Ο Θάνος Μπιλάλης και η Καλλιόπη Πολένα, έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους, δημιούργησαν το μουσικό σχήμα “Karmband”, με το οποίο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2016, με τίτλο “Κοντά σου“, το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και αποτέλεσε το κέντρο βάρους των πανελλαδικών ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος στα πλαίσια της προώθησης του album τους. Σήμερα, έχοντας πλαισιώσει το μουσικό τους σχήμα με αξιόλογους μουσικούς, ξεκινούν τις εμφανίσεις τους, πλήρως ανανεωμένοι και σας συστήνονται με το νέο τους όνομα “KARMICA” .Οι επιρροές τους πολλές και κοινές από το χώρο του ελληνόφωνου έντεχνο/ροκ και classic rock, με ήχο διαχρονικό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Πηγή έμπνευσής τους ο έρωτας και η αγάπη τους για τη μουσική και τη ζωή. Κινητήριος δύναμή τους, η ανάγκη να εκφραστούν μέσα απ’ το τραγούδι.

Η Καλλιόπη Πολένα γεννήθηκε στην Ιεράπετρα. Είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας και Φωνητικής. Από́ τα μαθητικά́ της χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική́ και το τραγούδι, συμμετέχοντας σε συναυλίες μαθητικές και του δήμου. Το 2005, όντας στην Αθήνα, στο πλευρό́ του Γ. Μαρκόπουλου, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Μήδεια Ιασωνίδου και την Σοφία Βόσσου.Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική́ δουλειά́ με τίτλο «Υπέρβαση» και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές άλλων καλλιτεχνών, με πιο πρόσφατη συμμετοχή́ στο δίσκο του Ν. Θεοδώρου, «Τυφλό́ Κορίτσι».

Έχει συνεργαστεί́ με τους συνθέτες Γ. Χατζηνάσιο και Γ. Νικολάου (Λαθρεπιβάτες), καθώς και με τους ερμηνευτές Σοφία Βόσσου, Πένυ Ξενάκη και άλλους. Το 2013, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Πολένα, δημιουργήσαν την έντεχνο-ροκ μπάντα «Μύγα Miss», με πολλές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές.

O Θάνος Μπιλάλης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Γραφίστας στο επάγγελμα ασχολήθηκε από́ το 2008 επαγγελματικά́ με την μουσική́. Σαν νέος δημιουργός και κυρίως σαν ερμηνευτής συνεργάστηκε με επιτυχία με αρκετούς και καταξιωμένους στο χώρο της μουσικής δημιουργούς, ερμηνευτές και μουσικούς όπως οι Γιάννης Νικολάου (Λαθρεπιβάτες), Αντώνης Μιτζέλος, Δημήτρης Βασαλάκης (Τερμίτες), Άλκης Κωνσταντόπουλος καθώς και με πολλούς άλλους μουσικούς. Με το συγκρότημά του «οι Άλλοι» υποστήριξε μουσικά́ το συγκρότημα ‘ΤΕΡΜΙΤΕΣ’ και τραγούδησε και δικά́ του τραγούδια στο “Reunion ΤΕΡΜΙΤΕΣ 2011”. Από́ το 2012 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται μουσικά́ στην Γερμανία με σειρά́ εμφανίσεων με μεγάλο και αξιόλογο ρεπερτόριο τόσο στην Έντεχνη και Rock μουσική́ σκηνή́ όσο και στην Pop και πιο ελαφριά́ παίζοντας κιθάρα και ερμηνεύοντας γνωστά́ ελληνικά́ τραγούδια και άλλων δημιουργών.
Το καλοκαίρι του 2016 ξαναεμφανίστηκε με επιτυχία στον ελλαδικό́ χώρο με πολύ́ καλές συνεργασίες και με αρκετές εμφανίσεις όπου και συνεχίζονται και τον χειμώνα. Σκοπός των νέων συνεργασιών και επανεμφανίσεων στον ελλαδικό́ χώρο είναι και η παρουσίαση των νέων ανέκδοτων δικών του τραγουδιών.

Πηγή: https://www.zappit.gr/feed

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner