Skip to content

Η εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Γκιγκαπέππα (ο ίδιος έχει γράψει και το σενάριο), οι υποδειγματικές ερμηνείες των ηθοποιών, όπως βέβαια και η πλοκή της υπόθεσης, καθήλωσαν το κοινό, που ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα μετά το τέλος της  προβολής.

Μιλώντας για το νέο εγχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης, την πρώτη παραγωγή σειράς μυθοπλασίας στο ERTFLIX, o πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, αναφέρθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα που έκλεισε 3,5 έτη ζωής, τονίζοντας ότι «δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ανταποκριθεί στη νέα διεθνή τάση θέασης, που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το  πρόγραμμα που θέλουν, όχι μόνον στον χρόνο που εκείνοι επιθυμούν, αλλά και από όποια συσκευή το επιθυμούν».

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος αποδεικνύουν τη διεισδυτικότητα του ERTFLIX. Ο κ. Ζούλας ανέφερε συγκεκριμένα ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας, δεχόμενη περισσότερες από 12 εκατομμύρια επισκέψεις σε μόλις έναν μήνα. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 410.000 θεάσεις κάθε μέρα και εξ αυτών -τόνισε- η πλειοψηφία δεν έγινε μέσα από τηλεοράσεις, αλλά από μικρότερες οθόνες.

«Το 25% των θεάσεων των σειρών μυθοπλασίας της ΕΡΤ γίνονται πλέον από κινητά τηλέφωνα κι ένα επιπλέον 32% από υπολογιστές και τάμπλετ» είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενημέρωσε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνον με τις σειρές που έχουν λίγα επεισόδια, αλλά ακόμη και με τις καθημερινές σειρές της ΕΡΤ.

Έφερε ως παράδειγμα τη σειρά της ΕΡΤ «Η παραλία», η οποία μετρά έως σήμερα 7,8 εκατομμύρια θεάσεις. «Περισσότεροι από 660.000 τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε εβδομάδα την ”Παραλία” από το  ERTFLIX και όχι στη ζωντανή της μετάδοση, ενώ ανάλογη δημοφιλία έχει και ο δεύτερος κύκλος του «Κάνε ότι κοιμάσαι», καθώς περισσότεροι από 285.000 τηλεθεατές την παρακολουθούν κάθε εβδομάδα στο ΕRTFLIX. «Και αυτές, βέβαια, είναι θεάσεις που», όπως είπε, «δεν προσμετρώνται σε καμιά από τις γνωστές μετρήσεις τηλεθέασης».

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ευχαρίστησε θερμά όλους τους παριστάμενους ηθοποιούς και τους συντελεστές της «Έρημης χώρας» και εκμυστηρεύθηκε, μάλιστα, πως όταν ο Γιώργος Γκικαπέππας τού έστειλε το πρώτο επεισόδιο, ένιωσε για πρώτη φορά ότι αυτή η σειρά δεν θα μείνει μόνο στα όρια της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκικαπέππας ανέφερε ότι η νέα του δουλειά είναι μια μεγάλη εμπειρία, διότι τη σχεδίαζε εδώ και χρόνια. Αποκάλυψε ότι ήταν η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ το έναυσμα για να βάλει -όπως είπε χαριτολογώντας- «τα πόδια στην πλάτη» και να προχωρήσει. Ευχαρίστησε τη δημόσια τηλεόραση, καθώς, όπως είπε, «προσφέρει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να αισθάνονται περισσότερο ελεύθεροι καλλιτεχνικά». «Η ΕΡΤ δεν υπηρετεί απλώς τη μυθοπλασία ως ένας ακόμη τηλεοπτικός φορέας ανταγωνιζόμενος τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά υποστηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο και συνεχίζει να το κάνει και από το ERTFLIX, δίνοντας μέσα από την πλατφόρμα την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς να βλέπουν τη δουλειά τους να αναδεικνύεται στην πλατφόρμα».

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας, αλλά και ηθοποιοί της σειράς, δέχθηκαν συγχαρητήρια, αλλά και ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Την προβολή παρακολούθησαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα Μαρία Μαρινάκη, Νίκος Αρβανίτης, Αλεξία Σαπρανίδου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Στεφανία Μαρόλα, Ντίνα Αβαγιανού, Δημήτρης Τοπαλίδης, Εφη Σισμανίδου, Αγγελική Μαρίνου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.zinapost.gr/media/media-news/erimi-xora-i-proti-paragogi-tou-ertflix-erxetai-tin-1i-dekemvriou/ ανήκει στο TV News – Zinapost.gr .
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner