Η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου χτυπάει δυνατά στην Ελλάδα. Με τη σέντρα του Μουντιάλ 2026 στα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής, οι Έλληνες φίλαθλοι δεν απολαμβάνουν μόνο τη ζωντανή δράση των 104 αγώνων, αλλά και έναν μαραθώνιο ειδικών αθλητικών εκπομπών.
Η ΕΡΤ, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του τουρνουά, έχει στήσει ένα πλήρες τηλεοπτικό δίκτυο ενημέρωσης και ανάλυσης. Αν θέλετε να μάθετε πού και πώς σχολιάζονται οι μεγάλες αναμετρήσεις, αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για τις εκπομπές που «μιλάνε» για το Μουντιάλ στην Ελλάδα.
📺 Οι Κεντρικές Εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης
Η ΕΡΤ έχει επιστρατεύσει κορυφαίους δημοσιογράφους και προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να καλύψει κάθε πτυχή της διοργάνωσης.
- «Ώρα Μουντιάλ» (ΕΡΤ1 & ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ): Η βασική pre-game και post-game εκπομπή της διοργάνωσης. Με παρουσιαστές τον Περικλή Μακρή και τον Παναγιώτη Κουλουμπή, η εκπομπή προσφέρει πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις των φάσεων, εκτιμήσεις και το παρασκήνιο απευθείας από τα γήπεδα.
- Ηχηρά Ονόματα στο Σχολιασμό: Το μεγάλο ατού της εκπομπής είναι η παρουσία των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004, Ντέμη Νικολαΐδη και Τάκη Φύσσα, οι οποίοι αναλύουν την τακτική συμπεριφορά των ομάδων και σχολιάζουν τις επιδόσεις των μεγάλων αστεριών.
- Ενημερωτικός Μαραθώνιος στο ERTNEWS: Οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του ERTNEWS βρίσκονται σε συνεχή ροή, μεταδίδοντας άμεσα τα τελευταία νέα, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τον παλμό από τις κερκίδες των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.
💻 Ψηφιακή Εμπειρία και Interactive Σχολιασμός
Πέρα από την κλασική τηλεοπτική οθόνη, η συζήτηση για το Μουντιάλ έχει μεταφερθεί online, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές θέασης:
- ERTFLIX: Η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ δεν μεταδίδει απλώς τους αγώνες, αλλά προσφέρει επαυξημένα στατιστικά στοιχεία (data) και διαφορετικά σημεία θέασης (multi-cam) κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Παράλληλα, φιλοξενεί on-demand όλες τις εκπομπές «Ώρα Μουντιάλ» για όσους έχασαν τις ζωντανές αναλύσεις.
- Social Media & Αθλητικά Sites: Οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (όπως οι Αλέξης Σπυρόπουλος, Γιάννης Καραλής και Τάσος Κολλίντζας) τροφοδοτούν συνεχώς τα ψηφιακά μέσα με παρασκήνια και βίντεο από την καθημερινότητα των 48 εθνικών ομάδων.
🎙️ Γιατί Αξίζει να τις Παρακολουθήσετε;
Οι εκπομπές αυτές δεν περιορίζονται στα ξερά σκορ. Αναλύουν τις μεγάλες εκπλήξεις των ομίλων, την κριτική των διεθνών ΜΜΕ για τους παίκτες, αλλά και τις εμπορικές ή κοινωνικές προεκτάσεις του πρώτου Μουντιάλ με 48 ομάδες.
Είτε ψάχνετε την τακτική ανάλυση του Ντέμη Νικολαΐδη πριν από τη σέντρα, είτε τα highlights των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα λόγω της διαφοράς ώρας, η ελληνική τηλεόραση έχει φροντίσει να μη χάσετε ούτε λεπτό.
Αν βρήκατε χρήσιμο το άρθρο, στο site μας θα βρείτε και άλλα να διαβάσετε.
