Skip to content

Το «Τούνελ» μίλησε με τον μάρτυρα που αντιλήφθηκε πρώτος την απουσία του Θανάση Πολυχρονιάδη.

Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε όταν το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου ο Θανάσης Πολυχρονιάδης πήγε τις ελιές του στο ελαιουργείο της περιοχής του. Η ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων και συγγενής του που τον συνάντησε εκείνη την ημέρα, μίλησε στο «Τούνελ». Τόνισε πως ήταν ευδιάθετος,  αστειευόταν και παρέμεινε εκεί αρκετές ώρες.  Μεταξύ άλλων της είπε πως οργάνωνε τις αγροτικές του δουλειές για τις επόμενες μέρες.

Την ίδια εικόνα παρουσίασε και ο υπάλληλος του ελαιουργείου που τον βοήθησε να φορτώσει τα δύο κόκκινα μπιτόνια με τα εκατό σαράντα κιλά  λάδι στην πλατφόρμα του τρακτέρ με το οποίο εξαφανίστηκε. Γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα έφυγε μόνος του, ακολουθώντας τον  κεντρικό δρόμο ανάμεσα στη Σαμιά –Δημητρίτση, που οδηγούσε στο χωριό του τη Βέργη. Φορούσε μαύρη φόρμα, μπλε και πράσινο καρό πουκάμισο και άσπρα παπούτσια.

Η ιδιοκτήτρια του ελαιουργείου ενημερώθηκε για την εξαφάνιση πέντε μέρες αργότερα από συγγενή του Πολυχρονιάδη. Της είπε πως ο αγνοούμενος δεν πήγε να τον βρει για τις αγροτικές δουλειές που είχαν προγραμματίσει. Δεν τον βρήκε στο σπίτι, ούτε είδε πουθενά το τρακτέρ του και τότε ενημερώθηκαν οι κόρες του.

«Είναι πολύ παράξενο που δεν βρέθηκε ούτε το τρακτέρ. Πρόκειται για μεγάλο βυσσινί όχημα, μάρκας URSUS γραμμένη με άσπρα γράμματα, με μεσαία πλατφόρμα, που είχε φώτα μπροστά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, ήταν καλός και ήσυχος άνθρωπος», τόνισε η ιδιοκτήτρια.

Κάμερα καταγράφει την πορεία του μυστηρίου…

Το «Τούνελ» παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο, από κάμερα ασφαλείας τοπικής επιχείρησης έξω από τη Βέργη που κατέγραψε την πορεία του αγνοούμενου συνταξιούχου. Το πρώτο στίγμα του καταγράφηκε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις δέκα και πενήντα τρία λεπτά το πρωί. Φαίνεται ξεκάθαρα να οδηγεί το τρακτέρ του και στην πλατφόρμα να υπάρχουν φορτωμένα τα λευκά σακιά με τις ελιές του. Στο τέλος της ευθείας έστριψε αριστερά με κατεύθυνση προς το ελαιουργείο.

Αργότερα στις επτά παρά τέταρτο η ίδια κάμερα τον καταγράφει να επιστρέφει προς το χωριό με αναμμένα τα μπροστινά φώτα, καθώς είχε σουρουπώσει. Η ώρα ταιριάζει απόλυτα με την ώρα που δήλωσαν οι μάρτυρες πως έφυγε από το ελαιουργείο.

«Δεν κατάλαβα ότι χάθηκε για να τον ψάξω…»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον μάρτυρα που αντιλήφθηκε πρώτος την απουσία του Θανάση Πολυχρονιάδη. Ανέφερε πως τον είχε βοηθήσει να φορτώσει τα σακιά με τις ελιές του στην πλατφόρμα του τρακτέρ, τρεις μέρες πριν εξαφανιστεί. Οι δύο τους είχαν από πριν κανονίσει να συναντηθούν για να μαζέψουν κι άλλες ελιές, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Το προηγούμενο βράδυ την Πέμπτη 1η του μήνα, ο μάρτυρας που είναι συγγενής του αγνοούμενου πήγε στο καφενείο για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί ένας γείτονας του είπε πως ο Πολυχρονιάδης δεν είχε φανεί. Στην αρχή σκέφτηκε πως επειδή τον πονούσε το πόδι του ίσως να είχε πάει σε γιατρό στις Σέρρες. Την επομένη το πρωί  αναστατώθηκε και ειδοποίησε τις κόρες του.

Είπε στο «Τούνελ» ότι παρά το γεγονός ότι συνεργάζονταν στις αγροτικές δουλειές δεν είχαν καθημερινή επαφή. Υποστήριξε ακόμα πως ο Πολυχρονιάδης αν και μένουν κοντά, δεν τον φώναξε να ξεφορτώσει το λάδι του ούτε του είχε αναφέρει πως σκόπευε να το δώσει κάπου. Το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε δεν άκουσε τον χαρακτηριστικό ήχο του τρακτέρ του γιατί κοιμήθηκε νωρίς.

«Εγώ δεν το βγάζω ότι το τρακτέρ ήρθε στο χωριό… Δεν εξηγείται αυτό το πράγμα. Δεν ψάχναμε εμείς μόνο άνθρωπο τόσες ημέρες, ψάχναμε τρακτέρ και πλατφόρμα. Έχουμε οργώσει όλα τα βουνά και τα ρέματα…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτός ο δρόμος «κατάπιε» άνθρωπο και τρακτέρ…

Ο υπάλληλος του ελαιουργείου, έδειξε στην κάμερα του «Τούνελ» τον δρόμο που κατευθύνθηκε ο αγρότης όταν έφυγε από τις εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός οδηγεί σε τρεις κατευθύνσεις. Ευθεία στη Νιγρίτα, αριστερά για Λιγαριά και δεξιά προς το χωριό του Πολυχρονιάδη τη Βέργη, που απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα. Ο δημοσιογράφος ακολούθησε την ίδια διαδρομή και την κατέγραψε με την κάμερα. Λίγο μετά τη διασταύρωση για τη Βέργη, κάμερα ασφαλείας τοπικής επιχείρησης κατέγραψε το τελευταίο ίχνος του συνταξιούχου που κατευθυνόταν στο χωριό του.

Στο «Τούνελ» μίλησε φίλος και συγχωριανός του Πολυχρονιάδη που το μοιραίο απόγευμα επέστρεφε οδικώς με τον γιο του από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν μετά τις έξι και μισή όταν είδε τον αγνοούμενο να στρίβει με ασφάλεια το τρακτέρ του στη διασταύρωση για το χωριό τους. Οι κάτοικοι της Βέργης δεν μπορούν να πιστέψουν πως είναι δυνατόν να χάθηκαν τόσο άξαφνα από προσώπου γης άνθρωπος και τρακτέρ.

«Ακούω τα σκυλιά του και θαρρώ πως επιστρέφει στο σπίτι του. Τόσες μέρες και δεν βρέθηκε τίποτε. Πιστεύω πως πίσω από την εξαφάνιση του πιθανά να κρύβεται ληστεία και φόνος», ανέφερε στο «Τούνελ» γειτόνισσα του αγνοούμενου. Η ίδια απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι να μιλήσει,  για να βρεθεί η λύση στον περίεργο αυτό γρίφο.

«Τον είδαμε να φεύγει αλλά όχι να επιστρέφει»

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Βέργης προσπαθούν να βρουν μια λογική εξήγηση για την περίεργη εξαφάνιση του αγαπημένου τους συγχωριανού. Γείτονας ανέφερε στο «Τούνελ» πως τον συνάντησε τελευταία φορά το πρωί της μέρας που χάθηκε. Άλλη γειτόνισσα που μένει ακριβώς δίπλα του, τον είδε με φορτωμένα τα τσουβάλια με τις ελιές στην πλατφόρμα του παλιού τρακτέρ του, να φεύγει για το ελαιουργείο.

Τον περιέγραψε σαν ένα καλό και ήσυχο άνθρωπο, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Την ίδια εικόνα έδωσε μια ακόμα γειτόνισσα η Ντίνα Ρίζου. Όπως οι περισσότεροι στο χωριό έτσι κι εκείνη αντιλήφθηκε τέσσερις μέρες αργότερα, πως ο συνταξιούχος είχε χαθεί.

Πηγή: anikolouli.gr

Πηγή: zappit.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner