Skip to content

Πώς να γίνεις δυναμική γυναίκα;

Αισθάνεσαι αδύναμη; Πιστεύεις πως δεν έχεις το θάρρος να στηριχτείς στα πόδια σου; Αυτό που χρειάζεσαι είναι τόνωση της αυτοπεποίθησης σου και τις κατάλληλες συμβουλές για να πιστέψεις στις ικανότητές σου. Κάποιες γυναίκες είχαν την τύχη, είτε λόγω των καταστάσεων είτε λόγω της σωστής καθοδήγησης από το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν την δυναμική τους πλευρά από πολύ μικρή ηλικία. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλές γυναίκες που ούτε καν γνωρίζουν αυτήν την πλευρά του εαυτού τους ή χάθηκε μέσα στις καταστάσεις που βίωσαν. Φυσικά δεν σημαίνει πως δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το δυναμισμό τους! Αν θεωρείς πως και εσύ ανήκεις στη δεύτερη περίπτωση και είναι κάτι που θέλεις να αλλάξεις τότε αυτό το άρθρο θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να αντιληφθείς πως και εσύ είσαι μία «δυναμική γυναίκα». Κάποιες φορές μαθαίνουμε να κρυβόμαστε, κατά κάποιο τρόπο, πίσω από δυναμικούς ανθρώπους και να κοιμίζουμε αυτή την πλευρά του χαρακτήρα μας. Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να βγούμε μπροστά. Τι συμβαίνει όμως όταν συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να γίνει για να καταφέρουμε να κάνουμε όλα αυτά που έχουμε σκεφτεί; Όλες οι γυναίκες έχουμε τον δυναμισμό μέσα μας απλά κάποιες κατάφεραν να τον αναπτύξουν Ενώ οι υπόλοιπες τον αφήσαμε Κάπου στην άκρη είτε γιατί θεωρήσαμε πως δεν χρειαζόταν μέχρι τώρα είτε γιατί δεν μας το επέτρεπαν οι καταστάσεις.

Πολλοί έχουν παρερμηνεύσει την έννοια της δυναμικής γυναίκας. Δυναμική γυναίκα δεν είναι η γυναίκα που δεν χρειάζεται βοήθεια, προστασία και γενικότερα κανέναν άνθρωπο δίπλα της! Δυναμική γυναίκα θεωρείται η γυναίκα που έχει το θάρρος της γνώμης της, που μπορεί να στηρίξει τους ανθρώπους που αγαπάει όποτε αυτό χρειάζεται και είναι αυτή που σέβεται τόσο τον εαυτό της όσο και τους γύρω της. Μία δυναμική γυναίκα μπορεί να είναι ανεξάρτητη! Είναι υπεύθυνοι απέναντι στις υποχρεώσεις της και ψύχραιμη όταν πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Δεν της αρέσει ο ρόλος του θύματος και ξέρει πολύ καλά να υποστηρίζει τον εαυτό της και τους ανθρώπους που αγαπάει. Ένας άντρας λοιπόν πρέπει να είναι περήφανος όταν έχει δίπλα του μία δυναμική γυναίκα! Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να βρεις μέσα σου όλα τα παραπάνω χρειάζεσαι μερικές φιλικές συμβουλές για να καταλάβεις ότι υπάρχουν μέσα σου απλά δεν βρήκες τρόπο να τα αναπτύξεις για να τα δουν τόσο οι άλλοι όσο και εσύ. Μία δυναμική γυναίκα γνωρίζει τα όριά της! Αισθάνεται αυτοπεποίθηση, εκτιμά τον εαυτό της και τον σέβεται. Παρακάτω θα δούμε τον ορισμό της δυναμικής γυναίκας και θα καταλάβουμε πως το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά. Οι φοβίες μας και η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι αυτά που πολλές φορές μας κρατούν πίσω κάνοντας την δυναμική πλευρά του χαρακτήρα μας να μένει κρυφή. Ας δούμε λοιπόν πώς να γίνεις δυναμική γυναίκα!

Τα στοιχεία μιας δυναμικής γυναίκας

1) Αυτοπεποίθηση

Μία δυναμική γυναίκα καλλιεργεί το κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Ξέρει ποια είναι τα όρια και πώς να μην τα ξεπερνάει σε αυτό το θέμα. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να της φέρει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που επιθυμεί. Γνωρίζει όμως ότι χρειάζεται αυτοπεποίθηση για να καταφέρει αυτά που έχει στο μυαλό της και να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάει. Πιστεύει στις ικανότητές της και φροντίζει να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι. Δεν αφήνει στους άλλους το περιθώριο να την κάνουν να αισθανθεί μειονεκτικά. Ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει, η ίδια μέσα της ξέρει να κρατάει τον εαυτό της στο επίπεδο που πρέπει. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι κάτι που μπορεί εύκολα να μας κάνει να οδηγηθούμε σε δρόμους που δεν θέλουμε. Πώς μπορούμε να πάμε μπροστά και να βοηθήσουμε και τους άλλους να το κάνουν αν δεν πιστέψουμε στα χαρίσματα που έχουμε; Όλες έχουμε κάτι ξεχωριστό στο οποίο είμαστε καλές!

2) Αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Πόσο τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε. Είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να μην οδηγούμαστε σε λάθη τα οποία κάποιος άλλος μπορεί εύκολα να εκμεταλλευτεί. Εκτιμούμε αυτό που είμαστε και διεκδικούμε αυτά που έχουμε ανάγκη για να είμαστε ευτυχισμένες. Η εκτίμηση στον ίδιο μας τον εαυτό είναι κάτι το οποίο γίνεται άμεσα ορατό από τους γύρω μας και δεν δίνει περιθώρια να μας συμπεριφερθούν διαφορετικά από ότι μας αξίζει. Αν η συμπεριφορά μας δεν προβάλλει την αυτοεκτίμηση μας τότε εύκολα μπορούμε να γίνουμε μπαλάκι στα χέρια οποιουδήποτε.

3)Υπευθυνότητα

Μία δυναμική γυναίκα γνωρίζει τι σημαίνει υπευθυνότητα. Γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο σε δύσκολες καταστάσεις. Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με την ανάλογη ψυχραιμία και αυτό χρειάζεται προσπάθεια από την πλευρά μας. Είμαστε υπεύθυνες απέναντι σε ότι αναλάβουμε και αυτό αναπτύσσει και στους άλλους το αίσθημα της εμπιστοσύνης προς εμάς. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε ακόμα πιο υπεύθυνες σε οποιαδήποτε κατάσταση έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

4) Σεβασμός

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει σεβασμός! Μία δυναμική γυναίκα δεν ξέρει να σέβεται μόνο τον εαυτό της αλλά και οποιονδήποτε βρίσκεται γύρω της. Η έννοια σεβασμός χαρακτηρίζει απόλυτα εμάς και οδηγεί τα βήματά μας. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει της στάση ζωής μας και φυσικά το ίδιο θέλουμε να βλέπουμε και από τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αντιδρούμε σε καταστάσεις που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση! Όταν παρατηρήσουμε πως γύρω μας υπάρχει έλλειψη σεβασμού τότε θα εναντιωθούμε σε αυτήν την κατάσταση.

5) Ανεξαρτησία

Η ανεξαρτησία είναι μία λέξη που εύκολα θα μπορούσε να παρερμηνευτεί από κάποιους. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως η ανεξαρτησία είναι ένα βασικό κομμάτι μιας δυναμικής γυναίκας. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας γιατί γνωρίζουμε καλά πως έχουμε τις ικανότητες να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ότι είμαστε στη σκιά κάποιου. Αν κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα το συγκεκριμένο θέμα θα καταλάβουμε όλοι πως η ανεξαρτησία μιας γυναίκας είναι αυτή που θα την βοηθήσει να δημιουργήσει πιο υγιείς σχέσεις! Μία ανεξάρτητη, δυναμική γυναίκα στηρίζει την σχέση της μόνο στην αγάπη.

6) Υποστηρίζει την άποψη της με επιχειρήματα

Υπάρχουν θέματα για τα οποία έχουμε συγκεκριμένη άποψη και την στηρίζουμε πάντα με επιχειρήματα. Δεν είμαστε ισχυρογνώμονες αφού δεχόμαστε και κάποια άλλη άποψη με αποτέλεσμα να τις ζυγίζουμε και να καταλήγουμε στο ποια είναι η σωστή. Έτσι κι αλλιώς οι απόψεις μας δηλώνουν αυτό που είμαστε και αυτό που πιστεύουμε και αν οι γύρω μας τελικά διαφωνήσουν με την άποψή μας εμείς θα την πούμε και εκτιμούμε το ότι μας έδωσαν το χρόνο να την εκφράσουμε. Άλλωστε η άποψη μιας δυναμικής γυναίκας δεν μπορεί να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους γύρω. Ίσως να μην είναι πάντα σωστή αλλά όλοι θα ήθελαν να την ακούσουν.

7) Ξέρει να ακούει, να παρατηρεί και να κρίνει

Ακούμε, παρατηρούμε κι έπειτα κρίνουμε! Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά μία δυναμική γυναίκα και επίσης ξέρει πως μόνο με καθαρό μυαλό μπορείς να κρίνεις και να πάρεις σοβαρές αποφάσεις. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον γιατί θα έρθουμε σε πολύ δύσκολη θέση. Έτσι είμαστε λίγο πιο μετρημένες πριν πάρουμε τις αποφάσεις μας σε κάποια θέματα. Θέλουμε να είμαστε αντικειμενικές και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ακόμα και όταν βρισκόμαστε υπό πίεση. Άλλωστε η δυναμική πλευρά του εαυτού μας κάτω από πιεστικές καταστάσεις εκδηλώνεται ακόμα περισσότερο.

8) Στηρίζει τους ανθρώπους που αγαπάει

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό που ολοκληρώνει τον ορισμό της δυναμικής γυναίκας είναι πως ξέρει να στηρίζει τους ανθρώπους που αγαπάει. Ξέρει πολύ καλά πως κάποιοι άνθρωποι γύρω της, ίσως, να μην κατάφεραν να αναπτύξουν τη δυναμική τους πλευρά και τότε εμείς είμαστε εκεί για να δώσουμε την βοήθειά μας. Γνωρίζουμε πότε πρέπει να επέμβουμε και να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις. Έτσι κι αλλιώς μία δυναμική γυναίκα έχει τις ικανότητες για να το κάνει και το προσφέρει απλόχερα!

 Συμβουλές

Όλα τα παραπάνω είναι όλα αυτά που θέλεις να αισθάνεσαι αλλά θεωρείς πως δεν το έχεις καταφέρει. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις! Η μία είναι πως στην πραγματικότητα είσαι μία δυναμική γυναίκα και ενώ το παρατηρούν όλοι γύρω σου εσύ αδυνατείς να το αναγνωρίσεις στον εαυτό σου. Στην δεύτερη περίπτωση είσαι μία γυναίκα που χρειάζεσαι λίγο σπρώξιμο για να αναπτύξεις τον δυναμισμό σου και να επιτρέψεις και στους άλλους να το δουν. Χρειάζεται ίσως να ξεπεράσεις κάποιες φοβίες που σε κρατάνε πίσω. Αν παρατηρήσεις καλύτερα γύρω σου θα συνειδητοποιήσεις ότι κάποιες φοβίες σου τις δημιούργησαν ορισμένοι άνθρωποι εσκεμμένα. Ο λόγος είναι για να μην καταφέρεις να είσαι η δυναμική γυναίκα που πάντα ήθελες. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές γιατί οι ίδιοι θα ένιωθαν πολύ αδύναμοι δίπλα σου οπότε έκαναν τα πάντα για να το αποφύγουν. Αυτοί όμως που πραγματικά σε αγαπάνε το μόνο που θέλουν είναι να είσαι μία δυναμική γυναίκα που ξέρει να πορεύεται στη ζωή και να πατάει γερά στα πόδια της! Αυτό χρειάζεται να το αισθανθείς βαθιά μέσα σου και να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου να ζήσεις όπως σου αξίζει.

Αν θέλεις λοιπόν να αισθανθείς τον δυναμισμό φρόντισε να πάρεις ενεργό ρόλο σε αυτό που λέμε «ζωή» και να ξεφύγεις από τον παθητικό ρόλο που μέχρι τώρα είχες. Βάλε στόχους και προσπάθησε να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται. Οι άνθρωποι που σε αγαπούν θα βρίσκονται δίπλα σου σε αυτήν την προσπάθεια. Μην ξεχνάς όμως, όπως σε όλα, υπάρχουν και κάποια όρια! Όπως εκτιμούμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας το ίδιο αισθανόμαστε και για τους άλλους γύρω μας. Μην φοβάσαι να δείξεις τον δυναμικό σου χαρακτήρα! Είναι αυτός που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την συμπάθεια και τον σεβασμό τον άλλων. Ίσως μέχρι τώρα, λόγω κάποιων καταστάσεων, να θεωρούσατε πως δεν έχετε τις ικανότητες. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δείτε πιο καθαρά τα πράγματα και να συνειδητοποιήσετε πως ο δυναμισμός είναι μέσα σας και απλά είχατε βρει έναν τρόπο, άθελά σας, να τον αφήσετε σε μία άκρη πολύ καλά κρυμμένο. Δεν αλλάζει τίποτα χωρίς προσπάθεια και με ένα μαγικό ραβδάκι. Αλλάζουμε σιγά σιγά και σταθερά αυτά που μέχρι τώρα πιστεύαμε για τον εαυτό μας και μας κρατούσαν πίσω. Μας αξίζει να ζήσουμε προβάλλοντας τον πραγματικό εαυτό μας. Είσαι μία δυναμική γυναίκα που μπορείς να κάνεις πολλά, να αγαπήσεις, να αγαπηθείς, να στηρίξεις, να προστατέψεις αλλά και να προστατευτείς!

Πηγή Χριστίνα Παναγοπούλου

Πηγή: {feedname}
refreshnews.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner