Skip to content

Τι λέει για τον ανταγωνισμό από τον Γιώργο Παπαδάκη;

Η ξανθιά δημοσιογράφος, Μαρία Αναστασοπούλου εξιστορεί στον Γιώργο Πράτανο και στο περιοδικό People όσα της συνέβησαν μέχρι να βρεθεί να συμπαρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Θυμάται τις εποχές που εκφωνούσε δελτίο ειδήσεων μπροστά στον καθρέφτη της με μια βούρτσα για μικρόφωνο και αναλύει γιατί δεν είναι στις προτεραιότητές της να κάνει τώρα οικογένεια. Όλα αυτά αφού πρώτα συνομιλήσει με τις κυρίες του διπλανού τραπεζιού που φωνάζουν (το κλισέ) «Είσαι πιο όμορφη από κοντά».

Θυμάσαι εκείνο το βράδυ του καλοκαιριού του 2012, όταν και θα έκανες την παρθενική σου εμφάνιση δίπλα στον Βασίλη Λυριτζή; Είχες κοιμηθεί; Όχι βέβαια, δεν είχα κοιμηθεί. Όταν μου είπαν «θα παρουσιάσεις μαζί με τον Βασίλη» –ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους στο χώρο–, σκέφτηκα «μήπως με μπερδεύουν με κάποια άλλη;». Τότε ήμουν 25 χρόνων και φυσικά είχα τις αμφιβολίες μου. Ευτυχώς, μέσα σε λίγες ώρες μού «γύρισε» και σκέφτηκα «Μαρία, ή τώρα ή ποτέ». Δεν είχα ποτέ το όνειρο να γίνω κεντρική παρουσιάστρια, δεν ήταν το θέμα μου αυτό. Απλά ό,τι αναλάμβανα ήθελα να το φέρνω εις πέρας άψογα. Πρώτα για μένα κι έπειτα για τους ανθρώπους του σταθμού που με εμπιστεύονται. Αυτό είναι κάτι που με ακολουθεί από μικρή. Έτσι, ξεκίνησα, διάβαζα μερόνυχτα, ήμουν πολύ συνεσταλμένη στην αρχή, αλλά πιστεύω πως βρήκα τα πατήματά μου σχετικά γρήγορα.

Και πώς βρέθηκες να είσαι μόνιμα στο πλευρό του Δημήτρη Οικονόμου και στο Σήμερα από το καλοκαίρι του 2017; Ο Δημήτρης έφευγε από την εκπομπή και η σκέψη πως θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω είχε περάσει από το μυαλό μου, αφού συνεργαζόμουν με τους ανθρώπους της εκπομπής εκφωνώντας δελτίο και κάνοντας αντικαταστάσεις όταν έλειπε κάποιος από τους δύο. Βέβαια, υπάρχει τεράστια απόσταση από τη σκέψη μέχρι την ανακοίνωση. Δεν σου κρύβω ότι όταν μου το ανακοίνωσαν, δάκρυσα.

Ήταν η δικαίωση των κόπων σου; Δάκρυσα από χαρά και η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν ότι τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Αν δεν ήταν ο Δημήτρης και ήταν οποιοσδήποτε άλλος, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Είναι από τους πιο ακομπλεξάριστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Στον ΣΚΑΪ είμαστε μια οικογένεια – δεν το λέω στερεοτυπικά, τα περισσότερα παιδιά έχουμε ενηλικιωθεί εκεί, και ο Δημήτρης Οικονόμου ήταν εκείνος που μου έχει δώσει ευκαιρίες, χώρο…  Με συμβούλευε για τα λάθη μου και γι’ αυτό ρόλαρε η εκπομπή από την αρχή.

Σου έχουν γίνει προτάσεις από άλλα κανάλια μέσα στον τελευταίο χρόνο; Ναι, αλλά καμία δεν θα μπορούσε να με κάνει να αφήσω τον ΣΚΑΪ. Δεν υπήρξε κάτι που θα μπορούσε να με ωθήσει να έχω ύστερες σκέψεις. Τις συζήτησα όλες βέβαια, αφού δεν είμαι από τις παρουσιάστριες που απορρίπτουν συλλήβδην την ψυχαγωγία, για παράδειγμα. Δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, άσε που θεωρώ ότι και η ψυχαγωγία είναι εξίσου δύσκολη. Όμως, με εξιτάρει αυτή η εκπομπή επειδή την έχουμε δουλέψει πολύ από πέρσι, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Είπες ότι η συγκεκριμένη ζώνη είναι από τις πιο ανταγωνιστικές. Κι επί είκοσι οκτώ χρόνια έχει αδιαμφισβήτητο νικητή, τον Γιώργο Παπαδάκη. Φέτος αμφισβητείτε την πρωτοκαθεδρία του. Πώς είσαι με τα νούμερα τηλεθέασης; Αγωνιάς μέχρι να έρθουν; Ξεκίνησα να διαβάζω τα νούμερα και να καταλαβαίνω τι μας λένε σχετικά πρόσφατα. Μέχρι τότε άφηνα τον αρχισυντάκτη ή τον Δημήτρη Οικονόμου να μου τα λένε. Δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη λογική γιατί ήμουν προσηλωμένη στο να κάνω το καλύτερο δυνατό χωρίς αυτό να εξαρτάται από τα νούμερα τηλεθέασης. Πλέον, τα κοιτάζω στις 07:05, με το που έρχονται. Έχουμε και διάλειμμα εκείνη την ώρα. Αλλά θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν απογοητευόμαστε αν κάποια ημέρα δεν τα έχουμε πάει πολύ καλά. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε πού υπάρχει το λάθος και να το διορθώσουμε, αυτό είναι που μας νοιάζει. Γι’ αυτό και το Σήμερα κινείται συνεχώς ανοδικά.Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μια σταθερά για την οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, το κάνει ο κόσμος χρόνια. Είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος. Το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει και ένα άλλο πρόγραμμα, την πρόταση του ΣΚΑΪ, με κάνει πολύ χαρούμενη.

Πηγή: {feedname}
zappit.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Westbusiness banner