Γιώργος Λιάνης: «Τα οικονομικά μου είναι τρισχειρότερα τώρα»

Ο Γιώργος Λιάνης μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, την Δήμητρα Λιάνη και αποκάλυψε ότι η σύνταξη του είναι χαμηλή, αλλά προσπαθεί να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. 

Ο Γιώργος Λιάνης αναφέρθηκε στην ξαδέλφη του, με την οποία μπορεί να είχαν χαθεί, αλλά τα Χριστούγεννα θα τα περάσουν μαζί. 

Με την κυρία Δήμητρα Λιανή-Παπανδρέου μιλάτε;

«Μιλάμε, βεβαίως. Το καλοκαίρι συναντηθήκαμε στο Ηρώδειο και θα βγούμε τα Χριστούγεννα, έχουμε δώσει ραντεβού. Την αγαπώ και με αγαπάει, το ξέρω. Είναι αλήθεια ότι είχαμε καιρό να συναντηθούμε, όμως ποτέ δεν είχα πάψει να μιλάω με τη Δήμητρα. Είχαμε διαφορές με μερικά πράγματα που έκανα εγώ, έκανε κι εκείνη και δεν συμφωνούσαμε. Η Δήμητρα απεδείχθη ότι ήταν μια άξια σύντροφος του Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πιο λατρευτό μου πρόσωπο, όχι επειδή ήταν ο άντρας της Δήμητρας, όπως μερικοί βιάστηκαν να βαπτίσουν, ούτε ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ, ήμουν ΚΚΕ. Γνώρισα τον Ανδρέα, λάτρεψα την προσωπικότητά του, γι’ αυτό έγινα «Ανδρεϊκός» μέχρι θανάτου. Ήταν σίγουρα η σημαντικότερη προσωπικότητα που γνώρισα στην Ελλάδα, πέραν των ποιητών που είναι παραπάνω. Γνώρισα τον Βάρναλη, τον Μίκη Θεοδωράκη, που άλλαξε τη ζωή μου, αυτούς τους βάζω παραπάνω από οποιονδήποτε πολιτικό. Πολλοί πολιτικοί ήταν απαράδεκτοι, ήμασταν απαράδεκτοι. Μερικοί ήμασταν τυχοδιώκτες, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ήμασταν ανάξιοι να φέρουμε αυτό το μεγάλο αξίωμα που το δίνει ο ελληνικός λαός να τον εκπροσωπείς, στο κέντρο των αποφάσεων για τη ζωή του, την ιστορία του και την ακεραιότητα της χώρας του. Ο ελληνικός λαός θα περάσει την κρίση με τις δυνατότητες του και όχι από αποφάσεις των πολιτικών, είναι θέμα πολιτισμού και ψυχολογίας μέσα του, δεν είναι οικονομικό. Έχουμε μια τηλεόραση που είναι μια «τιποτιέρα», μόνο τα άσχημα της χώρας δείχνει. Παραδίνουμε σημασία στους πολιτικούς και στην πολιτική ζωή. Η χώρα είναι σε παρακμή, αλλά δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα σε παρακμή. Είμαι πολύ καλύτερα στα 75 μου χρόνια, απ’ ό,τι ήμουν στα 55 μου»

Τα οικονομικά σας πώς είναι;

«Τα οικονομικά μου είναι τρισχειρότερα τώρα. Στα 55 μου, βουλευτής, έβγαζα 7.000 ευρώ το μήνα, τώρα όλα μαζί με τη σύνταξη μου είναι 1.500 ευρώ, αν δεν κάνω κάτι άλλο… Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μένω στο ενοίκιο. Κρατάω τα παλιά μου ρούχα, που ντυνόμουν πολύ ωραία, γιατί ήθελα να φαίνομαι κομψός βουλευτής και μια χαρά τα φοράω και σήμερα. Στη ζωή προσαρμόζεσαι. Δεν θα σου φτιάξει τη ζωή το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αν το περιμένεις, θα είσαι δυστυχής σε όλη σου τη ζωή. Τη ζωή σου την φτιάχνεις εσύ» εξήγησε στο Λοιπόν

Πηγή: https://www.gossip-tv.gr/stories?format=feed&type=rss

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: