“Είναι αλήθεια ότι το μέλι επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις;” – TLIFE

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ένας υγιής ενήλικας που προσπαθεί να χάσει βάρος μπορεί να καταναλώνει μέλι; Είναι αλήθεια ότι το μέλι επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις; Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε στέβια στο πλαίσιο μιας διατροφής για απώλεια βάρους; Ευχαριστώ.
Βαλεντίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμμετέχουν στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων. Επιπλέον, το μέλι έχει χαμηλές θερμίδες (1 κουταλιά σούπας = 60kcal) χωρίς να περιέχει λιπαρά, χοληστερόλη και αλάτι. Συνεπώς, η μέτρια κατανάλωσή του συνίσταται στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η στέβια μπορεί να είναι βοηθητική στην προσπάθεια μείωσης ή διατήρησης του βάρους, αφού δεν περιέχει θερμίδες και επιπλέον διαθέτει την ιδιότητα να μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση γλυκών τροφίμων. Επίσης, έρευνες που όμως βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο, δείχνουν πως η κατανάλωση στέβια μπορεί να ρυθμίσει ικανοποιητικά το μηχανισμό της πείνας σε άτομα, στα οποία η επικοινωνία μεταξύ υποθαλάμου και στομάχου παρεμποδίζεται για διάφορους λόγους, μειώνοντας έτσι την ακατάπαυστη κατανάλωση τροφής.

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Γεωργία Καπώλη

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Πηγή: https://www.tlife.gr/feed

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: